Gammelt foto af mænd, der arbejder på Jøtul fabrik

Norsk håndværk siden 1853

Jøtul er en af verdens ældste producenter af brændeovne, pejseindsatser og pejse. Med baggrund i stolt norsk tradition har vi siden 1853 kombineret solidt håndværk med kunsten at bekæmpe kulde.


Jøtul fabrik, der smelter jernskrot

Støbejern – kvalitet der holder

De, der arbejder med produktudvikling hos Jøtul, tænker altid "Design for Manufacturing". Vores produkter er lavet af genanvendt støbejern, og hovedprincippet er, at alt, hvad vi laver, skal kunne formes og produceres. Vores produkter opfylder altid alle test- og godkendelseskrav og skal kunne leve op til vores kunders høje forventninger. Samtidig er støbejern et levende materiale, og alle støbninger giver et forskelligt resultat, og på den måde bliver hvert produkt helt unikt.

Vidste du, at?
En stor del af råvarerne i vores produktion er gamle, genanvendte støbejernsovne, der smeltes om. I princippet bliver de returnerede ovne transporteret ind på fabrikken i den ene ende og kommer ud som moderne, rent brændende udgaver i den anden ende.


Alle støbninger giver et forskelligt resultat, og på den måde bliver hvert produkt helt unikt.

Espen Auensen, Research and Development Manager hos Jøtul

Norsk kulturarv og håndværk

Norsk kulturarv og håndværk er en vigtig del af det, Jøtul står for. Derfor bruger vi altid norske designere, og vi har projektingeniører in-house. En af de vigtigste opgaver, de løser, er at konstruere et produkt, hvor de omsætter designet til støbejern og skaber et godt samarbejde mellem modelværksted, laboratorium og produktion. Samspil og god dynamik er vigtig for fremdriften i projekterne og for at kunne udvikle produkter af høj kvalitet.

Med eget modelværksted og støberi side om side med udviklermiljøet kan vi arbejde effektivt med tilbagemeldinger mellem afdelingerne undervejs i udviklingsprocessen. Det giver mange fordele og er positivt for kvaliteten af samarbejdet om, det følte ejerskab for og udviklingen af produkterne.

Mand der arbejder på Jøtul fabrik med værksted bag sig.

Bæredygtighed

Bæredygtighed er dybt forankret i vores filosofi og hvordan Jøtul drives i dag og i fremtiden

Læs mere

25 års garanti

Vi tilbyder 25 års garanti på alle udvendige støbejernsdele

Læs mere

Find din forhandler

Vores forhandlere hjælper dig med at finde den pejs eller brændeovn, der passer til dine behov

Læs mere


Norsk kulturarv og håndværk er en vigtig del af det, Jøtul står for. Derfor bruger vi altid norske designere, og vi har projektingeniører in-house.

Moderne teknologi i udviklingsprocessen

I nyere tid er blandt andet VR-teknologi blevet en vigtig del af vores udviklingsproces, hvor du kan opleve produktet i den faktiske størrelse allerede i udviklingsfasen. Du får en realistisk oplevelse og får umiddelbar tilbagemelding, der er nyttig for den igangværende produktudviklingsproces.

Det er et godt værktøj, der hjælper os til hurtigere levering af produkter med god konstruktion og æstetik.

Høje krav kræver stor kompetence og lang erfaring

Test og godkendelse af produkter er en meget vigtig del af det, vi laver. Hos Jøtul har vi stor kompetence og lang erfaring på dette område. Vi arbejder også tæt sammen med blandt andet SINTEF og NTNU i forskningsprojekter. Som slutkunde skal man være tryg ved, at Jøtul leverer produkter, der på bedst mulig vis opfylder alle test- og godkendelseskrav.

Vi tester vores brændeovne efter europæisk standard og har især fokus på udslip af partikler og uforbrændte gasser (OGC). Under udviklingen af ovnens brændkammer tester vi også efter den norske standard for partikeludslip (NS 3058/3059). Det sikrer, at ovnen fungerer bedst mulig i et bredt effektområde.

Sigrid Bagge Slang, Laboratorieingeniør ved Jøtul

En pålidelig varmekilde, du kan stole på

Jøtul betyder meget med sin tradition og historie, både for vores kunder og samarbejdspartnere, men også for os der arbejder her. Vores forpligtelser til kvalitet, innovation, sikkerhed og miljø er grundsøjlerne i vores produktion, lige fra idé til færdigt produkt. Med den slags kerneværdier i bagagen kan du være sikker på, at du får en pålidelig varmekilde, du kan have glæde af i mange år fremover.

Mand sætter brænde i Jøtul F 602 ECO brændeovn.