Karoline og familien sidder og spiller spil foran Jøtul I 620 FR pejseindsatsen

Designede egen pejseløsning med pejseindsatsen Jøtul I 620 FR

Sådan gik familien på syv fra en ældre pejs uden ordentligt indsyn til flammerne, til en god og effektiv pejseindsats med en pejseløsning, de selv har designet, som giver bedre varme og ekstra godt indsyn til de smukke flammer.

Før billede af en ældre pejs i stuen
Før billede af "Darth Vader"-pejsen

Stor familie der elsker pejsehygge

I et hus i Stavanger bor ægteparret Karoline og Carl Daniel med deres fem piger i alderen 2-12 år. Karoline har Instagram-profilen @karroogcarrydesign, hvor du kan finde flotte indretningsbilleder og indretningstip.


Familien på syv elsker at hygge foran pejsen om aftenen i efteråret og vinteren. Men de ville gerne udskifte den pejs, de havde døbt "Darth Vader", til en pejs, der giver godt indsyn til flammerne og mere varme. Så startede projektet med at udskifte pejsen!


Drømmer du om en ny pejs? Se vores udvalg og find din nye drømmepejs!

Godt samarbejde i renoveringsprojektet

Karoline er uddannet indretningsarkitekt og Carl Daniel er tømrer. Sammen udgør de derfor et rigtig godt team, når det kommer til renovering – et rigtigt dreamteam! Dette dreamteam har nu renoveret hele deres hus sammen, og går begge meget op i at skabe gode, funktionelle løsninger, der gør hverdagen nemmere. Se den flotte forandring, de har lavet i deres hus, på Instagram-profilen @karroogcarrydesign.

De har boet i huset siden 2016. De har ændret hele planløsningen på begge etager, givet huset et mere nutidigt udtryk, samt renoveret alle overflader. Efter at have brugt en del tid på renovering de seneste år, var turen kommet til pejsen.

Pejsen fyldte utrolig meget og stjal dyrebare kvadratmeter i stuen. Vi har ikke et særlig stort hus til så mange mennesker, så vi skal udnytte hver kvadratmeter så godt som muligt

Karoline Omlie

Karoline fortæller også, at den gamle pejs heller ikke varmede særligt godt, at den var svær at tænde op i, den sodede hurtigt til og havde dårlig indsyn til flammerne.

- Vi har længe drømt om en ny, mere moderne pejs, da vores piger elsker, når vi tænder op i den. Det er så hyggeligt, siger Karoline.

Se den flotte forandring!

Som uddannet indretningsarkitekt har Karoline god sans for, hvordan den nyrenoverede stue med ny pejs skulle se ud. Med god hjælp fra en Jøtul-forhandler i nærheden faldt valget på pejseindsatsen Jøtul I 620 FR – en stor pejseindsats med glas på to sider, der passer perfekt i hjørner. Med en pejseindsats kan du desuden helt frit designe din egen pejseløsning. Der er mange muligheder i forhold til størrelse og glas på flere sider af pejseindsatsen samt brændeniche og farvevalg på pejsen.

Vi synes, at løsningen til Karoline passede rigtig godt til deres stue. Pladsen bliver udnyttet bedre, og placeringen af pejseindsatsen med sine store glas gør, at de kan nyde flammerne fra sofahjørnet.

Før- og efterbillede af stue med ny pejseindsats Jøtul I 620 FR
Før- og efterbillede af stue med ny pejseindsats Jøtul I 620 FR
Efterbilleder af stue med ny pejseindsats Jøtul I 620 FR

Derfor valgte de en pejseindsats fra norske Jøtul

Karoline fortæller os, at hun er vokset op med Jøtul-pejs i huset, og at hun godt kan lide, at Jøtul er en norsk mærkevare. Derfor var valget nemt, da jagten på en ny pejs satte ind.

Vidste du, at?
Norsk kulturarv og tradition er en vigtig del af det, Jøtul står for. Derfor bruger vi altid norske designere, når vi udvikler nye produkter.

Karoline sidder i sofaen med sin kat foran Jøtul I 620 FR pejseindsatsen

Jøtul I 620 FR – En stor pejseindsats med godt indsyn til flammerne

En rummelig, praktisk og brugervenlig pejseindsats i støbejern. Pejseindsatsen er udformet med to glas, perfekt i hjørner så du får det ultimative indsyn til flammerne. Med brændplader i hvid vermiculit får du et flot og let udtryk, der giver et smukt flammebillede. Trods sin store størrelse er denne pejseindsats velegnet til at brænde optimalt ved lav effekt. Den har desuden kævlefang i brændkammeret og smæklås i lågen for sikker fyring.

Jøtul I 620 FR – nem at bruge og varmer godt!

- Pejsen er nem at tænde op i, træet brænder meget længe, glasset bliver sjældent sodet og giver dermed et rigtigt flot indsyn til flammerne, siger Karoline.

Vi ved, at mange synes det er svært at tænde op i en pejs, så derfor gav vi Karoline og Carl Daniel nogle gode tip til brug af pejsen og brændefyring, og lærte dem top-down optændingsmetoden.

Karoline fortæller også, at den til tider kan varme "lidt for godt", men at de har lært at bruge håndtagene til luftregulering på pejsen, og nu har bedre styr på varmen.

Ved du, hvordan du tænder op i pejsen?

Se vores video om, hvordan du tænder op og bruger pejseindsatsen Jøtul I 620 FR – så du får gang i ilden hver gang!

Ægte varme fra pejsen gør godt i tider med høje energipriser

I en tid med så høje elpriser kan varmen fra pejsen være med til at holde udgifterne til opvarmning nede. Derudover kan pejsen ses som en nødforsyning i tilfælde af strømafbrydelser om vinteren. En pejs fungerer altid, uanset om strømmen går.

- Vi er så taknemmelige for at have pejs i disse tider med høje elpriser. Det er en investering som i længden er det værd, og som samtidigt giver huset et ekstra touch, siger Karoline.

Det første jeg tænker, når jeg hører ordet "pejs" er "Jøtul".

Karoline Omlie

Vil du have en Jøtul I 620 FR?

Vores forhandlere hjælper dig gerne med at gøre din pejsedrøm til virkelighed! Uanset om du vil have pejseindsatsen Jøtul I 620 FR eller en anden pejseindsats, er vores forhandlere behjælpelige med at finde den rigtige løsning til dig og dit pejseprojekt.