Pige sidder foran pejsen Jøtul I 520 FR

Opfyldte hyttedrømmen med ny pejs

Med en hytte, der har pejsen som primær varmekilde, var det vigtigt for familien på fem at vælge den rigtige pejs. Hytten på fjeldet er blevet familiens fristed, hvor muligheden for afslapning og hygge er et vigtigt aspekt.

Fristedet blev en hytte på fjeldet

Familien på fem består af Silje, Eirik, Elise, Einar og Gustav. Som småbørnsfamilier ofte kan opleve, er hverdagen travl. Eirik er selvstændig som naprapat, Silje arbejder som frisør og er aktiv med sin indretningskonto på Instagram @landlig_funkis. Så de sætter ekstra stor pris på at have en hytte, de kan tage op til, hvor de kan koble af og lade batterierne op. 

Pige sidder foran pejsen Jøtul I 520 FR
Pejsindsats Jøtul I 520 FR

Renovering af overtaget familiehytte

Da familiehytten blev overtaget i 2018, var det bare at smøge ærmerne op, for her var der masser af ting, der skulle laves. Silje og Eirik så hurtigt, at pejsen var et af de projekter, der først skulle tages fat på. Da pejsen er den primære varmekilde i hytten, var det vigtigt at få den på plads. Inden renoveringsprojektet gik i gang, stod der en ældre pejseindsats og en ældre Jøtul F 602 i hytten. Pejseindsatsen var ikke muret helt ind, og var derfor meget ineffektiv.

- Vi blev anbefalet en montør af Jøtul, som kom for at tjekke skorstenens tilstand og mulighederne for vores pejseprojekt. Montøren lavede et grundigt tjek af pejs og skorsten, og så, at skorstenen også trængte til en istandsættelse, fortæller Silje.

Gammelt træindsats fra Dovre
Ovenfor ser du Før-billeder af pejseindsatsen

Valg af ny rentbrændende pejs og istandsættelse af skorsten

Silje og Eirik fortæller, at de først ledte på nettet efter inspiration til pejsen, og også kiggede i butikker, inden de fandt ud af, hvilken pejs de ville have. De fik råd og vejledning om, hvilken type pejs der passede til deres behov, og så faldt valget endelig på Jøtul I 520 FR.

Vi ønskede en mere funktionel og moderne pejs.

Silje Skrinde

- Vi er meget tilfredse med denne pejseindsats; den er nem at tænde op, den brænder rent, den soder ikke, den holder godt på varmen, og har et flot design. Da pejsen er den primære varmekilde i hytten, bruger vi den næsten hele tiden, når vi er der, siger Silje.

Silje Skrinde er indehaver af Instagram-kontoen @landlig_funkis, hvor du kan finde flotte indretningsbilleder og indretningstip. 

Hvid omramning med sort træindsats kaldet Jøtul I 520 FR i en norsk hytte.
Taget fra @landlig_funkis Instagram
Hvid omramning med sort træindsats kaldet Jøtul I 520 FR i en norsk hytte.
Hvid omkrans af træindsatsen Jøtul I 520 FR i en stue.

Fleksibel og stilfuld pejseindsats

Rentbrændende pejseindsats i massivt støbejern med to ruder. Ruderne gør, at man kan kigge ind til flammerne fra flere steder i rummet, og man får en god udsigt til ilden. Rudeskyl og belægning på glasset gør det nemmere at holde ruderne rene. Med lyse brændplader får du samtidig et lyst og luftigt kig ind i pejsen. Pejseindsatsen er designet med selvlukkende låge, askeliste i brændkammeret og smarte luftspjæld, der gør fyringen nemmere. Som ekstraudstyr er det muligt at få lågen højrehængslet, hvis det ønskes. For optimal opvarmning i lavenergihuse er der sørget for frisklufttilslutning.

Ønsker du en lignende forandring derhjemme eller i fritidshuset?

Vores dygtige forhandlere hjælper dig med at finde den rigtige løsning til dit pejseprojekt. Kontakt din nærmeste forhandler i dag.