Jøtul F 373 Advance sort vedovn med juletre

En stressfri december foran pejsen

Lad ikke julestemningen drukne i høje forventninger og lange lister med ting, du skal nå. Husk at sætte tid af til dig selv, og lad julestemningen og beroligende ild få dig helt ned i gear.

Julestemning for dig og dine kære

Hvad får dig i julestemning? Er det lugten af julebag, lyden af velkendt julemusik, varm chokolade og brunkager foran pejsen, eller hygge på sofaen, hvor du ser din yndlingsjulefilm endnu en gang? Det varierer fra person til person, hvad der får julestemningen til at indfinde sig, men de fleste oplever generelt en følelse af glæde og forventninger – så længe forventningerne ikke er større, end at de er til at overskue.

Stress – juleglædens værste fjende

Der er intet som stress og følelsen af ikke at kunne skabe den jul, du gerne vil, der kan sætte en stopper for den gode stemning. Stress og december er desværre to ord, som beskriver julestemningen godt. Der skal købes gaver, bages kager og planlægges sociale sammenkomster, og huset skal rengøres inden jul osv.

Stress kan ødelægge en af vores mest elskede højtider. Så hvad kan vi gøre for at sikre, at julen bliver en tid med ro og magiske øjeblikke?

Gør mere af det, der hjælper dig med at slappe af

Hvilke aktiviteter hjælper dig med at slappe af? Giv dig selv tid til at slappe af og gøre flere af de ting, der får dig i julestemning. Se din yndlingsserie, læs en god bog, og drik gløgg foran pejsen, gå en tur, og lyt til den musik, hu elsker. Du behøver ikke nå det hele på én måned. Og det er helt okay, hvis du ikke når det hele. Føler du, at det er nødvendigt at rengøre hele huset fra top til bund? Klar hovedrengøringen i november eller i det nye år i stedet. Har du aftalt at mødes med alle, du kender, i december? Flyt nogle af aftalerne til januar og februar i stedet, når dagene er lange og mørke, og der er flere måneder til den næste ferie. Tænk over, hvad der er vigtigt for dig, og prioriter ud fra det, så du får tid til at nyde alle de gode øjeblikke, julesæsonen byder på.

Ægte varme fra ilden – godt for både krop og sjæl

Vi vil helt klart afsætte mere tid til at slappe af foran pejsen i selskab med en god bog. Vidste du, at rigtig ild hjælper dig med at slappe af? Det er et dokumenteret faktum! En brændefyret pejseovn udgør et opmuntrende fokuspunkt i den kolde, mørke sæson. Ifølge Christopher D. Lynn, som er professor på University of Alabama, har pejsens varme og knitrende lyd en positiv effekt på blodtrykket.

Så nu ved du, hvad du skal gøre i årets hyggeligste måned ... slappe af foran pejsen med god samvittighed, lave mere af det, der hjælper dig med at slappe af, og ganske enkelt nyde nuet.

Vi ønsker dig en helt vidunderlig december og glædelig jul!

Skal du have gang i pejsen i julen?

Vi viser dig, hvordan du tænder op i pejsen i 4 enkle trin.

Læs mere