Pige sidder på en brun sofa med en kop te

Skab efterårshygge derhjemme

Efterår og køligere dage er vores yndlingstid på året, når det kommer til «hygge» og den hyggelige følelse derhjemme. Regn på vinduet tager os med ind i sofahjørnet med bål i pejsen, tændte stearinlys og store hyggetæpper.

Vi serverer dig opskriften på, hvordan du skaber de perfekte rammer for en varm og behagelig efterårsaften.

1. Find dit hyggehjørne

Vælg et hyggeligt sted derhjemme, hvor du kan slappe af og nyde en kort pust.

 Brown sofa

2. Tænd stearinlys

Vi elsker tændte lys i efterårs- og vintersæsonen, også som pynt på bordet. Det bløde lys fra levende flammer påvirker vores sanser. Det sætter stemningen og hjælper os med at slappe af og reducere stress.

Light candles

3. Læs en god bog

Find en god bog eller et blad, du gerne vil læse. Et varmt tip fra os brændeelskere er Lars Myttings bog om varme og brændefyringens sjæl, "Hel Ved".

Black book and brown sofa

4. Velsmagende snacks

Det er de små ting, der bringer hygge til hverdagen. Fyld en skål med noget ekstra velsmagende og forkæl dig selv med et par stykker lækker chokolade, eller måske et lille ostefad?

Hygge at home

5. Uld, uld, uld

Højsæsonen for ekstra varme er over os – og intet siger efteråret mere end store tæpper, uldsokker og varme hjemmesko. Vi erstatter de lette tekstiler fra sommeren med kraftig velour og uld, der giver os varme både visuelt og praktisk.

Wool blanket

6. En kop med en varm drik

Der er masser af hygge i en kop med en varm drik. Lav dig et stort krus te, eller måske kan vi friste dig med en kop kakao med en knivspids havsalt?

Hygge at home

7. Tænd din pejs

Vidste du, at den sindsro, den levende flamme giver dig, faktisk er blevet undersøgt?

En undersøgelse af Christopher D. Lynn, der er lektor i socialantropologi ved University of Alabama i USA, viste, at synet, den knitrende lyd og duften af et bål sænker vores blodtryk. Der står også, at den afslappende effekt påvirker nervesystemet, og at du sover bedre.

Fireplace

Så nyd dette lille øjeblik med god samvittighed; sidde behageligt med bløde puder i ryggen, duften af varm chokolade, lad lyset og varmen fra pejsen gløde mod dig og føl fuldstændig afslapning.